Thursday, 22 January 2015

8 Rahsia mata wanita Yang Perlu Diketahui?
Dari mana datangnya cinta? Dari mata turun ke hati..

Mata juga mengungkap pelbagai makna dan hanyalah sekadar menambah pengetahuan, tentang tingginya rahsia pusaka Melayu lama yang kaya dgn pelbagai ilmu tilikan tentang insan bergelar WANITA. Sejauhmana kebenaran tidaklah diketahui dan mungkin sekadar kebetulan semata-mata.1. Saiz mata kecil - Peramah, banyak cakap, kurang pertimbangan. Lelaki boleh jadi kelam kabut akibat mulutnya. Bersikap periang tapi bila marah lambat sejuknya. Bila bercinta suka tukar pasangan kerana hatinya tidak pernah puas. Boleh bahagia dengannya jika dapat penuhi kehendak duniawinya dan melayan syahwatnya dengan baik.2. Saiz mata sedang - Sederhana, tidak banyak berahsia, ada pertimbangan, bertanggungjawab serta perlukan belaian mesra suami.3. Saiz mata lebar - Cukup kuat berahsia, otak kurang cergas, pemarah,bertindak tanpa fikir panjang, kurang teratur, tiada arah tujuan dan putus asa.Tapi boleh setia. Nafsu syahwat tinggi.4. Mata selalu berkedip - Pemaaf, senang dibawa berbincang, memahami dan sabar. Wanita ini baik.


5. Mata jarang berkedip - Wanita ini istimewa, bijaksana, baik pekerti, setia, adil,bertanggungjawab,tidak cerewet, membantu dan membahagiakan.


6. Mata cengkung - Kurang memuaskan, materialistik,hidup dengannya boleh sengsara, kata manis tapi bohong, mahu senang, mudah curang, bila anda susah dia tidak peduli.


7. Mata redup - Wanita ini mudah dipermainkan, tidak dapat kawal emosi, hati tidak tetap, banyak kenalan kurang sahabat, mengumpat, irihati, kejam, kasar,mencemuh, pemarah.8. Matanya seolah tersembul keluar - Sifatnya baik, rela, tabah, menyenangkan,ikut kata. Tapi mungkin tidak tepati janji, pendendam, tamak dan marah bila tidak puas nafsu syahwatnya. 

2 comments :

 1. Post yang mnenarik tentang Mata Wanita
  Jom Kita Tengok Video

  Video Peminat Dato' Siti Nurhaliza buat Siti Tersenyum di stesen radio Ultra

  http://faceblogisra.blogspot.com/2014/08/video-peminat-dato-siti-nurhaliza-buat.html
  @Facebook
  https://www.facebook.com/photo.php?v=10203611976613002&set=vb.1623542332&type=3&theater
  @ Youtube
  https://www.youtube.com/watch?v=rr7DATja_I4&index=6&list=UUPRFug68G3AUnPkVAWV8MMA

  ReplyDelete